canelloni plněné špenátem

27. února 2010 v 14:21 | lenicka |  jídelna
Tak jsem opět nedodržela svůj slib, že brzy napíšu, ale mám dobré zprávy - sníh už skoro slezl a dneska jsem se byla podívat na zahrádku. Nadloubala jsem si trochu hlíny, abych mohla zasít rajčata, a zase jsem šla domů, i když bych nejraději odhrnula poslední hromádky sněhu a začala se setím ... A recenze na religionistické knížky už mám taky skoro napsané!

Dneska napíšu recept na canelloni plněné špenátovou směsí. Znáte canelloni? Jsou to takové těstovinové trubičky, používají se podobně jako lasagne, jenom se plní dovnitř.



Co budeme potřebovat?

canelloni (asi půl krabičky)
špenát (listy, né protlak!), asi 200g
1 velká cibule
česnek
sůl, pepř
mozzarella (1 hrudka)
žampiony (asi 5 kousků)
mléko (1/4 - 1/2 litru)
sýr výraznější chuti (čedar, parmazán, gouda)

Postup:

Nejdřív si namočíme canelloni do teplé vody. Na pánvi osmažíme cibulku, přidáme žampiony nakrájené na kousky a za chvilku přidáme i špenát. Ochutíme česnekem, solí a pepřem a chvíli smažíme, dokud není špenát měkký. Nakonec do směsi přidáme na kostičky nakrájenou mozzarellu, zamícháme a odstavíme z plotny.
Troubu rozehřejeme na 170 stupňů, vymažeme formu na pečení (hodí se spíš menší a hlubší) a každou trubičku naplníme směsí. Trubičky skládáme na sebe a nahoru dáme plátky čedaru nebo postrouháme parmazánem. Všechno zalijeme mlékem, aby trubičky byly ponořené. Pečeme asi 30 minut dozlatova.

Dobrou chuť!
 


Komentáře

1 Aailyyn Aailyyn | Web | 27. února 2010 v 17:25 | Reagovat

Mňam, špenát, jak je možný, že ho někdo nerad ? :-) Těstoviny (v podstatě jakýkoli) se špenátem je luxusní jídlo. :-)

2 leni leni | Web | 27. února 2010 v 20:44 | Reagovat

[1]: Já myslím, že je to tím, že někteří lidi špenát neumí uvařit. Místo chutné zeleniny (popř. salátu) pak mají na talíři rozblemcanou hmotu. Bohužel často toto jídlo znechutí kuchařky už ve školce nebo ve škole, a pak to člověka provází po celý život, pokud mu to někdo neuvaří líp a nedonutí ho ochutnat...

3 Janah Janah | Web | 27. února 2010 v 22:52 | Reagovat

Hmm, s mozzarelou jsem to ještě nezkoušela...

4 Ice Ice | 28. února 2010 v 16:08 | Reagovat

Páni, tak na tomhle bych si určitě pochutnala. :o)

5 Jája Jája | Web | 7. března 2010 v 23:38 | Reagovat

[2]: No nevím, ale já ho miluju i tak, i jako rozblemcanou hmotu ze školní kuchyně :) Prostě špenát je špenát :) Na listovej u nás ještě pořád většina lidí není navyklá, šíří se mezi lid velice pomalu... ostatně jako mnoho jiných věcí :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkuji za návštěvu mé zahrádky.
Než odejdete, napište prosím názor/komentář/vzkaz.
Mějte se pěkně a někdy zase přijďte.
...
..
.